Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de semillas de cilantro
- ½ palo de canela
- 4 - 5 granos de pimienta de Jamaica
- 1 ½ cucharaditas de semillas de fenogreco (alholva)
- 8 clavos enteros
- 1 ½ cucharaditas de jengibre molido
- 3 - 5 g de pimienta de Cayena molida
- 1 cucharadita de semillas de cardamomo
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 15 g de pimentón dulce ahumado de la Vera
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 75 g
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 14.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Arroz basmati con curry de garbanzos y pan indio (Cocción de arroz)
1h
Pollo al curry de coco con arroz
45min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Guiso de lentejas etíope (Misir wat)
35 Min
Curry vegano con tofu
30min
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1h
Coliflor tika masala
30min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20 min