Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada
- 200 g de agua
- 85 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 300 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 4 cucharaditas de zatar (ver receta básica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordero garam masala con arroz basmati
50min
Vindaloo de cordero - India
1h 40min
Pan de pascua judío (Matzá) - Israel
20min
Pan naan con coliflor especiada, crema de queso feta y tahini de matcha
1 Std. 20 Min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5min
Zatar - Oriente Próximo
5min
Sopa agridulce de langostinos (Tom Yum Goong) - Tailandia
25min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20min
Pan plano de centeno
2hod. 10min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3u. 40min
Naan indio
1h 40min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min