Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kichererbsenfladenbrot
- 280 g Kichererbsen, getrocknet
- ½ TL Kreuzkümmel, ganz
- 200 g Wasser
- 50 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 1 TL Backpulver
- 1 EL Sesam
Curry-Gemüsedip
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Koriandersamen
- ½ TL Kreuzkümmel, ganz
- 1 TL Currypulver
- 1 TL Knoblauch, granuliert
- 100 g Melanzani, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 80 g stückige Tomaten, aus der Dose
- ½ TL Salz
- 1 EL frischer Koriander, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Tofu-Aufstrich mediterran
5 min
Linsenschnitten
1h
Cashewkäse-Pralinen
2h 45min
Linsenpastete
6 Std. 20 Min
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1h 10min
Möhren-Hummus
50 Min
Linsen-Mandel-Cracker
40 Min
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30 Min
Bohnen-Quinoalaibchen mit Guacamole
1h
Blumenkohl-Hummus
35 Min
Amaranth-Knäckebrot
50 Min