Chicken with creamy vegetable sauce

Chicken with creamy vegetable sauce

4.4 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • carrots cut in pieces
    130 g
  • celeriac cut in pieces
    60 g
  • fresh parsley leaves only
    25 g
    25 g celery leaves
  • chicken stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • chicken breast fillets cut in strips (5 cm x 2 cm)
    600 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • freshly ground pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • button mushrooms cut in slices
    150 g
  • flour
    30 g
  • cream
    100 g
  • Worcestershire sauce (opcjonalnie)
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • butter cut in pieces
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 342 kcal / 1432 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...