Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Costra
- 50 g de nueces pecanas
- 60 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar refinada
- 1 huevo, ligeramente batido
- 160 g de harina de trigo
- 20 g de fécula de maíz
- ½ cdita de polvo para hornear
Masa
- 65 g de leche entera
- 45 g de agua
- 1 cdita de esencia de nuez
- 5 g de levadura seca instantánea
- 300 g de harina de trigo
- 20 g de fécula de maíz
- 1 cdita de sal fina
- 40 g de azúcar refinada
- 1 huevo, ligeramente batido
- 90 g de mantequilla, en cubos a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1096 kJ / 261 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Conchas Gourmet
3h 15 min
Pan de muerto con cítricos
1h 40min
Rosca de Reyes
3h
Rosca de reyes
4h
Rosca de reyes
3h
Pan de muerto
6h
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4 Std. 15 Min
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50min
Pay de queso
6h
Bisquets
40min
Bolillos caseros
1h 40min