Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan para pambazos
- 10 g de levadura seca instantánea
- 250 g de agua
- 650 g de harina
- 75 g de mantequilla, sin sal y cortada en cubos pequeños
- 200 g de leche
- 1 ½ cditas de sal fina
- 1 cdita de azúcar
Mayonesa básica
- 270 g de aceite
- 1 huevo
- ½ cda de mostaza
- 1 cdita de jugo de limón, recién exprimido
- ¼ cdita de sal fina
Frijoles
- 200 g de chorizo, pelado y en trozos
- 300 g de frijoles refritos, de bolsa o lata
Pambazos
- 10 rebanadas de pechuga de pavo, sin piel, ahumada
- de chiles jalapeños en escabeche
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2927 kJ / 697 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de elote
1sa
Gorditas de chicharrón
2h
Salsa de chile de árbol
10 Min
Pan de ajo
1h 15min
Pan de elote
2h
Tortas ahogadas
2 godz. 40 min
Tamales de elote con rajas
4 godz. 45 min
Aguachile de camarón
15 Min
Enchiladas de mole rojo
1sa
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Conchas Gourmet
3 Std. 15 Min