Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche y cacahuate
- 500 g de leche, al tiempo
- 70 g de azúcar
- 100 g de azúcar morena
- 200 g de crema para batir (min 30% de grasa), al tiempo
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- 1 cdita de vainilla
- 50 g de cacahuates tostados sin sal
Masa
- 80 g de mantequilla, sin sal
- 50 g de azúcar
- 300 g de harina de maíz, para tamales
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 375 - 400 g de leche
Tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas en agua
- 2100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1218 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2h
Rosca de reyes
3 Std.
Pan de muerto
6h
Atole de fresa
25min
Champurrado del puesto de tamales
15 min
Atole de arroz de la esquina
35min
Tamales Verdes
2j 30 menit
Atole de canela
35min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit
Champurrado
25min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Atole de guayaba
40min