Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche y cacahuate
- 500 g de leche, al tiempo
- 70 g de azúcar
- 100 g de azúcar morena
- 200 g de crema para batir (min 30% de grasa), al tiempo
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- 1 cdita de vainilla
- 50 g de cacahuates tostados sin sal
Masa
- 80 g de mantequilla, sin sal
- 50 g de azúcar
- 300 g de harina de maíz, para tamales
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 375 - 400 g de leche
Tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas en agua
- 2100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1218 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1h
Rosca de reyes
3h
Tamales de chocolate
1 godz. 10 min
Tamales dulces de pasas
2h
Atole de amaranto
20 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Pambazos CDMX
2h 30min
Atole de arroz de la esquina
35 min
Masa básica para tamales
1 godz. 30 min
Calabaza en tacha
1h 15min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h