Tamales de frijol Veracruzanos

Tamales de frijol Veracruzanos

4.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 piezas

Składniki

Relleno de frijoles
  • 1 diente de ajo
  • 5 g de aceite
  • 1 hoja de aguacate seca
  • 250 g de frijoles refritos negros de bolsa o lata
  • 5 g de manteca de cerdo (opcjonalnie)
  • 20 g de agua
Masa
  • 70 g de manteca de cerdo
  • 240 g de harina de maíz
  • 1 ¼ cditas de sal fina
  • 1 ½ cditas de polvo para hornear
  • 300 g de agua
Tamales
  • hojas de maíz para tamal remojadas en agua (mínimo 1 hora)
  • 1700 g de agua

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 240 kcal / 1008 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...