
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes
- 40 g de sucre
- 30 g de persil frais
- 500 g d'oignons coupés en deux
- 50 g de beurre
- ½ c. à café de sel fin selon goût
- ½ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu selon goût
- 1 pincée de poudre de safran
- 2 c. à café de cannelle, moulue
- 6 oeufs
- 700 g de poitrine de poulet en morceaux (2 cm)
- ½ c. à café de sel fin selon votre goût
- ½ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
- 1 c. à café de poivre de Jamaique moulu
-
7
feuilles de brick
lub 7 feuilles de pâte filo -
1
feuille de brick
lub 1 feuille de pâte filo - 80 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554 kcal / 2304 kJ
- Białko
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g