Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle nocciole
- 75 g di nocciole tostate
- 140 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 110 g di burro morbido a pezzi
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 25 g di crema gianduia
- 1 uovo, leggermente sbattuto
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 50 g di nocciole tostate
- 130 g di burro
- 2 uova medie
- 100 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 punta di coltello di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di crema gianduia
- nocciole tostate, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1054.4 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 17.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 Std. 45 Min
Torta della nonna
1h 30min
Cuore al limone (senza lattosio)
2 Std.
Crostata di mandorle e ricotta
1sa 10 dk
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Cheesecake al caffè
5h 30min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Crostata al cioccolato
1h 50min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Crostata di marmellata o confettura
1sa 10 dk