Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 75 g de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para untar el molde)
- 35 g de azúcar glas
- 1 yema de huevo
- 15 g de leche fría
- 1 huevo batido
Trufa y nata montada
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de brandy
- 40 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 320 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos pequeños)
- 200 - 400 g de nata montada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4 Std. 20 Min
Milhojas de chocolate y nata
2 Std. 30 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3 Std.
Buñuelos rellenos de chocolate
5 Std.
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.
Chocolate fudge cake
5 godz. 45 min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 Std. 15 Min
Cañas de nata
30 Min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tarta de crema catalana a la naranja
7h 30min
Tarta de chocolate con dos texturas
1 Std. 40 Min