Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de almendra
- 50 g de azúcar
- 25 g de agua
- 50 g de almendras crudas sin piel
Helado de nata y chocolate
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 320 g de leche condensada
- 20 g de cacao puro en polvo
- 20 galletas para helado, maría, napolitanas, tostadas, etc.
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2014 kJ / 482 kcal
- Białko
- 7.19 g
- Węglowodany
- 42.59 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 1.17 g
Alternatywne przepisy
Helado de vainilla y cerezas confitadas
6h
Helado de yogur
6h 15min
Helado de stracciatella
8u. 15min
Corte de semifrío de chocolate
4h 10min
Chocolate a la taza
15 menit
Flan
5 Std.
Helado de chocolate
12j
Helado de vainilla
12j
Helado de nata con láminas de chocolate
8h 30min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5 Std.
Helado de toffee
4h 30min
Leche frita de chocolate
4 Std. 40 Min