Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de harina de repostería
- 60 g de maicena
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Galletas de manteca y coco
1 Std. 10 Min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Tortas blandas de anís
1h 20min
Mantecados
2h
Coquitos
50 min
Marquesas
30 min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Flores de carnaval
40 min
Roscos de vino
45 min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Perrunillas
30 min