Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
-
70
g de crema de orujo de cava (Marc de cava)
lub 70 g de brandy - 50 g de azúcar
Bizcocho
- 4 huevos
- 150 g de azúcar y un poco más para espolvorear
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Praliné de avellanas
- 120 g de azúcar
- 200 g de avellanas tostadas
- 40 g de leche en polvo
Cobertura de chocolate
- 170 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 60 g de agua
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1977 kJ / 473 kcal
- Białko
- 7.48 g
- Węglowodany
- 59.65 g
- Tłuszcz
- 20.22 g
- Błonnik
- 3.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Tarta helada de trufa y avellanas
31 Std.
Crema pastelera
10 Min
Roscón de Reyes
4 Std.
Tarta Sacher
3h
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Brazo de gitano
3h
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Nata montada
10 Min