Empanada gallega de manzana

Empanada gallega de manzana

4.4 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 raciones

Składniki

Masa
  • 250 g de agua
  • 5 g de levadura prensada fresca
  • 3 cucharadas de azúcar
  • 500 g de harina de trigo
  • ½ cucharadita de sal
  • 100 g de aceite
Relleno
  • 5 manzanas reineta peladas, descorazonadas y en láminas
    5 manzanas Golden, peladas, descorazonadas y en láminas
  • 3 cucharadas de azúcar
Montaje de la empanada
  • 2 - 3 cucharadas de azúcar moreno

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 269.2 kcal / 1125 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...