
Urządzenia i Akcesoria
Empanada gallega de manzana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 raciones
Składniki
Masa
-
250 g de agua
-
5 g de levadura prensada fresca
-
3 cucharadas de azúcar
-
500 g de harina de trigo
-
½ cucharadita de sal
-
100 g de aceite
Relleno
-
5 manzanas reineta peladas, descorazonadas y en láminas
-
3 cucharadas de azúcar
Montaje de la empanada
-
2 - 3 cucharadas de azúcar moreno
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
269.2 kcal /
1125 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Velocidad cuchara
20 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania