Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 1500 - 1600 g pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 200 g koncentratu pomidorowego
-
3
łyżeczki oregano, suszonego
lub 3 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych - 2 - 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
-
4
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 200 g śmietany (patrz wskazówka)
- 4 - 8 liści bazylii, świeżych
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 19.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40min
Zupa krem z cukinii
35min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa krem z dyni z curry
35min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40min
Warzywna zupa krem
50min