Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

4.4 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1500 - 1600 g pomidorów, z puszki
  • 800 g wody
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki oregano, suszonego
    3 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • 2 - 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 200 g śmietany (patrz wskazówka)
  • 4 - 8 liści bazylii, świeżych
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 3 g
Kalorie 562 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 19.7 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...