Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile serrano, sin tallo
- 445 g de tomate verde
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 30 g de aceite vegetal
- 500 g de chambarete de res, en cubos de 3 cm
- 400 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cda de azúcar
- 300 g de papas, peladas y cortadas en cubos de 3 cm
- 300 g de verdolagas, limpias
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 5783 kJ / 1377 kcal
- Białko
- 117 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Caldo de habas con nopales
9h
Pollo con mole verde
1h
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Romeritos
1h 40min
Mixiote de pollo
1h
Mole de olla
35min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Mole de olla vegetariano
1h