Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de elote, pelado y en trozos
- 1000 g de agua
- 700 g de falda de res
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 4 tomates verdes, asados
- 3 jitomates, asados
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal
- 3 chiles de árbol secos
- 1 chile chipotle, seco
- 1 limón verde, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2347 kJ / 560 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Mole de olla vegano
45min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Mixiote de pollo
1 Std.
Mixiotes de carnero
13h 30min
Sopa de lima yucateca
40min
Pollo encacahuatado
45min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Pozole Blanco
1 Std.