Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de elote, pelado y en trozos
- 1000 g de agua
- 700 g de falda de res
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 4 tomates verdes, asados
- 3 jitomates, asados
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal
- 3 chiles de árbol secos
- 1 chile chipotle, seco
- 1 limón verde, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2347 kJ / 560 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Mole de olla vegano
45 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pozole Rojo
1h 30min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
25min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Chilaquiles divorciados
1h