Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo
- 900 g de agua
- 50 g de chile ancho, sin tallo ni semillas
- 50 g de chile guajillo, sin tallo ni semillas
- 10 dientes de ajo, pelados
- 1 ½ cdita de comino en polvo
- 1 cda de orégano seco
- 7 hojas de laurel, secas
- 1 clavo de olor
- ½ cdita de pimienta gorda
Pescado en adobo
- 235 g de mayonesa
- 700 g de agua
- 1000 g de filetes de pescado blanco, sin piel
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2772 kJ / 660 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado al chile serrano
30min
Pescado a la veracruzana
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pescado a la talla
40min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Pescado a la diabla
30min
Pescado a la veracruzana
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50min
Picadillo con rajas
25min
Pollo encacahuatado
45min
Caldo tlalpeño
1h 20min