Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 10 g Öl
- 150 g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Curry (z.B. scharfes Madras-Curry)
- 125 g Wasser
- 20 g Kokosnuss-Pulver (siehe Tipp)
- 3 Frühlingszwiebeln, in Ringen (1 cm)
- 50 g Zuckerschoten, schräg halbiert
- 150 g Putenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- 20 g Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2181 kJ / 521 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Kürbis-Curry-Suppe
45p
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1h 20min
Gemüsecurry mit Putenwürfeln
1h
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1h 30 min
Putencurry mit Blumenkohl-Couscous
40p
Hähnchen-Papaya-Curry
35p
Brokkoli-Couscous mit Joghurt-Curry-Hähnchen
45p
Kokos-Hähnchen-Curry mit Vollkornreis
1h 30 min
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40p
Ingwerhühnchen mit Bohnen
50p
Hähnchen mit Reis und asiatischem Gemüse
1h
Indisches Hähnchen-Curry
35p