Balsamico-Schnitzel mit Kartoffeln und Fenchel

Balsamico-Schnitzel mit Kartoffeln und Fenchel

3.5 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 Portion

Składniki

  • Wasser
    350 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Balsamico, hell
    1 ½ EL
  • Tomatenmark
    2 TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Putenschnitzel (ca. 150 g, 2 cm dick)
    1
  • Fenchel (ca. 160 g)
    1
  • Kräuterfrischkäse
    40 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 49 g
Kalorie 1986 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 11.2 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...