Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g tomate-cereja
- Vinagre q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de sal
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 50 g amêndoa s/ pele
- 20 g coentros
- ½ malagueta (opcjonalnie)
- 150 g azeite, mais q.b. p/ temperar e untar
- 300 g queijo mozarela fresco cortado em pedaços
- 8 fatias de pão alentejano cortado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2403 kJ / 575 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1h
Pão de alho com guacamole
25min
Swirl de chocolate e framboesa
10min
Salada morna de pera com queijo e bacon
25min
Pimentos recheados com queijo
35min
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1h
Piza de salmão fumado e agrião
1h 30min
Sangria de framboesa e manjericão
40min
Crumble frio de framboesas
15min
Bruschettas de tomate e ricota
25min
Bruschetta
35min
Sangria de vinho rosé com frutos silvestres
40min