Chickpea Soup (Revithia)

Chickpea Soup (Revithia)

2.8 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • onions quartered
    150 g
  • olive oil
    50 g
  • dried chickpeas soaked overnight, rinsed, drained
    250 g
  • water plus 250 g chilled
    1350 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • plain flour
    30 g
  • lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
    20 g
  • fresh flat-leaf parsley roughly chopped leaves only, for garnishing
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 251 kcal / 1054 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...