Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed, drained
- 1350 g water, plus 250 g chilled
- 2 tsp fine sea salt
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cucumber Soup
25 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Rice milk
24sa 15 dk
Chickpea soup with spinach
40 min
Asparagus cream soup
30 min
Roast Carrot Butter
1h
Creamy Tomato Soup
25 min
Seafood rice
1h 15 min
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Cream of Asparagus Soup
15min
Asparagus Stem Soup
55 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min