Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Soup (Revithia)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
olive oil50 g
-
dried chickpeas soaked overnight, rinsed, drained250 g
-
water plus 250 g chilled1350 g
-
fine sea salt2 tsp
-
plain flour30 g
-
freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
-
fresh flat-leaf parsley roughly chopped leaves only, for garnishing2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
1054 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quinoa Broth
35 min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 min
Tofu stew
30 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 35 min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Tofu stew
30 min
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2 godz. 30 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 godz. 15 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min