![Chickpea Soup (Revithia) Chickpea Soup (Revithia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8454C6EF-5508-494C-ACFB-D17C57C42ADB/Derivates/3d37bfde-e11f-465a-be16-5651b32df4cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed, drained
- 1350 g water, plus 250 g chilled
- 2 tsp fine sea salt
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Red Lentil Soup
40 min
Dill Stuffed Peppers
5 Min
Chickpea soup with spinach
40 min
Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40min
Steamed Apple and Ginger Cake
1 Std. 10 Min
Orange and Pear Juice with Cinnamon
5min
Tomato Rice
30 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Soya Yoghurt
12h 10 min