Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces (5 cm)
- 4 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 20 g plain flour
- 350 g water
- 500 g mixed root vegetables (e.g. carrots, celeriac, turnips, see tip), sliced (2 cm)
-
2
sprigs fresh thyme
lub fresh rosemary -
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 300 g turkey breast fillet, skinless (see tip), cut in pieces (3 cm)
- 200 g potatoes, unpeeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1655 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Apple and Cinnamon Semolina with Nuts and Fresh Fruit
25 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Beef Goulash Soup
1h 15min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Salt Cod Gratin
50min
Grisons Barley Soup
55 min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20 min
Creamy Mustard Chicken Stew
40 Min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min