Urządzenia i Akcesoria
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
feta cheese cut in pieces (2 cm)600 g
-
unsalted butter diced180 g
-
fine semolina100 g
-
milk700 g
-
fine sea salt½ tsp
-
medium eggs6
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
filo pastry16 sheets
-
water cold, for sprinkling
-
sesame seeds (opcjonalnie) for garnishing1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
2407 kJ /
573 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake
1 Std. 30 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 Std. 15 Min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 Std. 5 Min
Mini Spinach Calzone
2 Std. 35 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 Std. 50 Min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 Min
Baked Vanilla Cheesecake
13 Std. 25 Min
Sweet Rice
1 Std.
Pistachio Cupcakes
40 Min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3 Std. 20 Min