Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g feta cheese, cut in pieces (2 cm)
- 180 g unsalted butter, diced
- 100 g fine semolina
- 700 g milk
- ½ tsp fine sea salt
- 6 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry
- water, cold, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2407 kJ / 573 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Olive Spread
5min
Pumpkin Spice Sugar Cookies
Brak ocen
Halloween Pumpkin Tart
2h
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Floating Islands
40 min
Mini Spinach Calzone
2 Std. 35 Min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min