Urządzenia i Akcesoria
Greek Easter Bread (Tsoureki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
mahlepi seeds (see tip)1 tsp
-
mastic gum (opcjonalnie) (see tip)3 pieces
-
sugar105 g
-
milk100 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (see tip)2 tsp
-
medium eggs 1 beaten for glazing4
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter soft70 g
-
fine sea salt1 pinch
-
flaked almonds (opcjonalnie) for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1023 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced Apple Pie (TM5)
Keine Bewertungen
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
50 Min
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 Std. 45 Min
Potato and Vegetable Purée
40 Min
Sultana and Cranberry Rolls
14 Std. 25 Min
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min
Fried Cheese and Tomato Pizzas
3 Std.
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 Std. 35 Min
Bundt Cake
1 Std.
Rustic Bread
2 Std.