Urządzenia i Akcesoria
Greek Easter Bread (Tsoureki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
mahlepi seeds (see tip)1 tsp
-
mastic gum (opcjonalnie) (see tip)3 pieces
-
sugar105 g
-
milk100 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (see tip)2 tsp
-
medium eggs 1 beaten for glazing4
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter soft70 g
-
fine sea salt1 pinch
-
flaked almonds (opcjonalnie) for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1023 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1 Std.
Green Spelt Bread Patties
1 Std. 10 Min
Orange Dyed Eggs
55 Min
Light Blue Dyed Eggs
55 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 Std. 5 Min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2 Std. 15 Min
Tuna empanada
1 Std. 20 Min
Avocado mayonnaise
15 Min
Vanilla Custard
15 Min