Urządzenia i Akcesoria
Meatballs - Keftedes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
onions quartered140 g
-
floury potatoes peeled, cut in sixths700 g
-
medium eggs3
-
olive oil2 Tbsp
-
white vinegar1 Tbsp
-
fresh parsley leaves only25 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
dried mint (opcjonalnie)1 tsp
-
breadcrumbs50 g
-
mince (pork, chicken or mixed meats)1000 g
-
frying oil (eg. Vegetable oil)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
30 g
Kalorie
1396 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Chocolate Flan Cake
7 godz.
Hot Apple Tea
40 min
Baklava
3 godz. 45 min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3 godz. 45 min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35 min
Potato Pancakes
45 min
White Long-grain Rice
35 min
Butter
5 min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40 min
Pogača (bread)
3 godz.
Liver Cake
1 godz. 50 min
Orange Squash
15 min