Pasta mit Spargel-Zitronensauce und Garnelen

Pasta mit Spargel-Zitronensauce und Garnelen

4.0 662 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zitronenthymian zum Bestreuen
  • Wasser zum Kochen
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • Zitronenschale
    1 TL
  • Salz zum Kochen
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Spargel, grün unteres Drittel geschält, holzige Enden abgeschnitten, in schrägen Stücken (2 cm)
    250 g
  • Spargel, weiß geschält, holzige Enden abgeschnitten, in schrägen Stücken (2 cm)
    250 g
  • Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut, waagerecht halbiert
    200 g
  • Linguine
    500 g
  • Speisestärke
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 3551 kJ / 851 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 8.7 g
Węglowodany 99 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...