Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 - 2 Schalotten (30 g), halbiert
- 20 g Olivenöl
- 300 g Spargel, weiß, geschält, in Stücken (3-4 cm)
- 300 g Spargel, grün, unteres Drittel geschält, in Stücken (3-4 cm)
-
200
g Penne
lub 200 g Fusilli - 400 g Wasser
- 200 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
125
g Stremellachs
lub 125 g Räucherlachs - 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 549 kJ / 545 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Schweinefilet mit Zucchini-Risotto
1 Std.
Grünes Spargel-Risotto
45 Min
Gnocchi in Spargel-Rahmsauce
50 Min
Grünes Spargelpesto
20 Min
Blätterteigtarte mit grünem Spargel, Feta und Radieschen-Öl
1 Std. 30 Min
Pasta mit Spargel-Zitronensauce und Garnelen
35 Min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 Min
Spargelnudeln
35 Min
Marinierter Gewürzlachs mit Romanesco-Risotto
13h
Lachsforelle auf Fenchel-Orangen-Risotto
40 Min
Panierter Körner-Lachs mit Porree-Kartoffel-Stampf
40 Min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 Min