Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g)
- 200 g d'eau
- 85 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 300 g de farine de blé
- 1 ¼ c. à café de sel
- 4 c. à café de zaatar
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapati
1 Std. 10 Min
Falafels
24h
Manaïches au zaatar
2h
Houmous
10 Std. 40 Min
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Fatayers aux épinards
2 Std. 5 Min
Houmous
3 Std. 30 Min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Pains au beurre d'herbes
1 Std.
Tahiné maison
25 Min
Pain indien (naan)
1 Std. 50 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min