Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g)
- 200 g d'eau
- 85 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 300 g de farine de blé
- 1 ¼ c. à café de sel
- 4 c. à café de zaatar
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Manaïches au zaatar
2hod.
Falafels
24h
Chapati
1hod. 10min
Pain marocain
3h 40min
Pains au zaatar
1h 55 min
Falafels
24h
Houmous
3h 30 min
Tahiné maison
25 phút
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45 min
Focaccias aux herbes
3h 45min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min