Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de jus de citron
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 400 g de farine d'orge
- 130 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2040.8 kJ / 483.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 91.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains vapeur
2h 10min
Boisson végétale au riz
12 godz.
Le pain bannique
30 min
Pains de seigle plat
1 Std. 30 Min
Boisson au lait de soja, fraises et amandes
3h
Boulettes au pain
50min
Beignets tra-tra
2 godz. 35 min
Pain à la farine de châtaigne
3h 10min
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Gâteau pomme de terre-chocolat
1h 10min
Cheesecake vegan à la cerise
5h 20min
Pain pide (pain turc)
2h