Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le zaatar
- 20 g de thym déshydraté
- 15 g d'origan déshydraté
- 15 g de sarriette
- 10 g de sumac
- 1 c. à café de sel
- 10 g de graines de sésame
Les manaïches
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 275 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Chapati
1h 10min
Falafels
24h
Houmous
10 godz. 40 min
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Fatayers aux épinards
2 godz. 5 min
Houmous
3 Std. 30 Min
Pain libanais épicé
3 Std. 30 Min
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Fatayer au fromage et menthe
2 godz.
Tahiné maison
25min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min