Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Steamed Garlic Prawns
30min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Sautéed Prawns
15min
Stir-fried Clams
35min
Prawn Saganaki
35min
Crab & Prawn Linguine
25 Min
Seafood Korma
40min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min