Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 120 g di burro a pezzi
- 300 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 3 tuorli d'uovo
- 80 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 50 g di crema gianduia
- 25 g di biscotti di Novara
- 100 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo decorato
1h 5min
Cuore al limone (senza lattosio)
2h
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Piccolo semifreddo alla banana e toffee
2h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8 Std. 45 Min
Diplomatica
3 Std. 30 Min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Torta Diplomatica
3 Std.
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30 min
Torta Susanna
2h 40min
Pasta biscotto
1 Std.