Cheesecake al cioccolato bianco

Cheesecake al cioccolato bianco

4.8 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • di biscotti secchi tipo digestive
    300 g
  • di burro a temperatura ambiente a pezzi
    80 g
Crema
  • di formaggio fresco spalmabile
    500 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    250 g
  • di latte intero
    250 g
  • di zucchero
    40 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    3
Terminare la preparazione
  • di zucchero
    100 g
  • di acqua
    100 g
  • di vino dolce tipo moscato
    100 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    3
  • di uva bianca gli acini a metà e senza semini
    100 g
  • di uva nera gli acini a metà e senza semini
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 476 kcal / 1991 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...