Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 40 g mel
- 20 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 250 g farinha de centeio
- 100 g farinha integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 60 g miolo de noz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1024 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pão da terra
1h 35min
Pão norueguês
55min
Pão de iogurte
50min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pão rápido com manteiga de caju
55min
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de forma integral
2h
Pão de centeio e aveia
1h 30min