Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g chocolate p/ culinária (ver dica)
- 70 g mistura de frutos secos (avelãs, nozes, amêndoas, etc.)
- 350 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 220 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g açúcar mascavado
- 40 g flocos de aveia
- 1 ovo
- 200 g leite condensado
- 70 g manteiga de amendoim
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 218 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queques de mel e frutos secos
8 Std. 30 Min
Coquini
8h 15min
Croquetes de queijo e espinafres
30 Min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40min
Gelado de amêndoa
8h
Bombons de avelã e amêndoa
1 Std.
Bolachas salgadas de aveia
35 Min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Tarte gelada de leite condensado
12 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12h 30 min
Crocante de arroz e chocolate
35 Min
Tarte de chocolate e caramelo
4h 40min