Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço s/ pele cortado em rodelas
- 3 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 125 g pimentos vermelhos cortados em tiras
- 125 g pimentos verdes cortados em tiras
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 12 fatias de pão alentejano cortado fino
- 24 filetes de anchova em óleo escorridos (100 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo do caco com hambúrguer e coleslaw
45min
Legumes com bacon, abacate e ovo escalfado
1 Std.
Mexilhões com bloody Mary
30 Min
Mexilhões com cerveja e mostarda
20 Min
Gnocchi de marisco
1 Std. 30 Min
Mexilhões com molho de cerveja
25 Min
Mexilhões com molho picante
45min
Mexilhões cremosos
40min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2h 45 min
Salada russa de massa com molho tártaro
1h 20min
Cogumelos recheados com frango, mozarela e tomate
2h
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1 Std.