Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em quartos
- 2 pés de hortelã
- 1 pau de canela
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- 500 g carne de vaca cortada em pedaços pequenos
- 500 g frango cortado em pedaços
- 1 c. sopa de banha
- 500 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 1 pão de trigo duro cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160 kJ / 516.3 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 541.2 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1 godz.
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Caldo-verde
40 min
Creme de alho
1h 10min
Sopa da panela
30 min
Sopa do vidreiro
45 min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa da horta
55 min
Sopa de bacalhau e marisco
1 godz.
Malassadas
2 Std. 30 Min
Pipis
1 godz.
Sopa de alho-francês
40 min