Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 180 g brązowego cukru
- skórka z cytryny, ekologiczna, bez białych błonek
- 500 g rabarbaru, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- 100 g płatków owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1551.9 kJ / 370.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Jabłka pod kruszonką
55 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10 min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Galette z borówkami
1h 25 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3h 10min
Mus rabarbarowy
55 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20min