Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g tempeh (approx 2 pieces tempeh), cut in chunks (2-3 cm)
- 60 g fresh lemongrass, white part only, cut in thin slices (0.5 cm)
- 4 tbsp Japanese soy sauce (shoyu)
- 3 tbsp mirin
- 1 tsp toasted sesame oil
- 40 g water
- 20 g cold pressed sesame oil
- ½ fresh red chilli, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25min
Stir-Fried Vegetables
15min
Scrambled Tofu
20min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Sambal Petai Prawns
20min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min