Urządzenia i Akcesoria
Lemongrass Tempeh
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
tempeh (approx 2 pieces tempeh), cut in chunks (2-3 cm)250 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in thin slices (0.5 cm)60 g
-
Japanese soy sauce (shoyu)4 tbsp
-
mirin3 tbsp
-
toasted sesame oil1 tsp
-
water40 g
-
cold pressed sesame oil20 g
-
fresh red chilli (opcjonalnie) chopped, to garnish½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
912 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hot and Sour Pineapple Rice
1 godz. 15 min
Purple Potato Mochi
55 min
Aloo Gobi
20 min
Tofu Balls
35 min
Yasai miso ramen
35 min
Kimchi stew
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Asian vegetable soup with tofu
1 godz. 30 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Yasai Yaki
25 min
Miso Soup with Vegetables
30 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.