![Clams marinières Clams marinières](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29F42E5A-098A-46BC-87C5-59CF7C81E44D/Derivates/43ADC698-B45F-41E2-A479-FA5BC32702C6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onion
- 1 - 2 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 1000 g clams
- 1 pinch paprika, ground
- 50 g white wine
-
150
g fish broth
lub 150 g water with 1 tsp of salt - 2 tsp fresh parsley, chopped, only the leaves
- 1 tsp breadcrumbs
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantonese Steamed Fish
40p
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 Min
Miso soup, Sake seafood with rice
1 godz. 5 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 Min
Salmon burgers
25 Min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Summer seafood soup
45min
Lemon Chicken
25 Min
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min