Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g leeks, cut into pieces
- 50 g garlic cloves
- 50 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften, drained
- 50 g vegetable oil
- 200 g fermented soybean paste
- 1 tbsp dark soy sauce
- 100 g water, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hakka Yam Abacus
20min
Olive Vegetable Rice
1h 5 min
Mustard Green Rice
35 min
Chai Buey
1h 45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Stir-fried vegetables
10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Mushroom Meat Sauce
50 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2u. 5min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2u. 25min