Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets, boneless and skinless (approx. 150 g each, 3 cm thickness)
- ½ tsp salt, to season
- ½ tsp ground black pepper, to season
- 2 dried bay leaves
- 2 slices lemon, deseeded
- 1450 g water
-
30
g lemon juice (approx. ½ lemon)
lub 1 level tsp ascorbic acid powder - 1 sprig spring onion, trimmed and cut in thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 250 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 godz. 5 min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Browned Beef Cubes (Medium)
15 Min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Sous-Vide Drunken Chicken
2h
Shallot Oil
25 Min
Sous-vide Steak
1 Std. 30 Min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min