Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- ½ frango partido em pedaços (650 g aprox.)
- 1 folha de louro
- 200 g tomate em pedaços
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 100 g vinho branco
- 500 g água
- 250 g arroz agulha
- 150 g ervilhas descongeladas
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2132.8 kJ / 509.8 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 100.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Massa guisada com carne
45min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Vitela à americana
1h 20 min
Fusilli com carne guisada
50min
Guisado de frango – na massa
3 Std. 5 Min
Esparguete com frango
40min
Penne com carne picada
45min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de vitela com legumes
50min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Frango com cerveja
40min