Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 1 pato pequeno (até 1300 g), cortado em pedaços pequenos
- 100 g chouriço de carne
- 100 g bacon
- Água até perfazer 1000 g
- 350 g arroz agulha
- Salsa picada q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5410.8 kJ / 1293.2 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 101.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 463.7 mg
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45min
Caldeirada de peixe
45min
Empadão de carne
1h 20min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Arroz de marisco
45min
Lulas guisadas
50min
Frango na púcara
50min
Coelho à diplomata
50min
Jardineira de carne
1h 5min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Arroz de polvo
1h 15min