Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1300 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 20 g aipo cortado em pedaços
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 300 g carne de porco picada
- 600 g carne de vaca picada
- 50 g vinho tinto
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2264.8 kJ / 541.3 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 671.7 mg
Alternatywne przepisy
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Penne de atum com manjericão
35min
Guisado de frango – na massa
3 godz. 5 min
Esparguete com frango
40min
Bacalhau à Brás
25min
Esparguete à carbonara
30min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Bolonhesa de carne
50min
Cozer 500 g de almôndegas
35min
Penne com carne picada
45min
Laços com carne picada e linguiça
45min
Arroz de lulas
1h