Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate em pedaços
- 500 g carne p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 360 g cenoura cortada em cubos
- 50 g vinho branco
- 1 c. sopa de molho de soja (opcional)
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 800 g água
- 350 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1733.4 kJ / 414.3 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 652.6 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli com carne guisada
50 min
Esparguete com frango
40 min
Canja
55 min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Arroz de marisco
45 min
Arroz de tomate
30 min
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 min
Arroz branco
25min
Arroz malandro de entrecosto
1 godz.
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 min
Frango com cerveja
40 min