Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 1 polvo médio descongelado (até 1200 g) cortado em pedaços
- 300 g cebola cortada em metades
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer o arroz
- 70 g azeite
- 2 dentes de alho
- 300 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2101.6 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 917.4 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
40min
Caldeirada de peixe
45min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 Min
Arroz de marisco
45min
Arroz de tamboril
35 Min
Lulas guisadas
50 Min
Caldeirada de Lulas
45min
Massada de lulas
35 Min
Arroz de lulas
1 Std.
Lulas recheadas
1 Std. 15 Min
Arroz de tamboril e camarão
45min
Arroz de pato
1h 5min