Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura
- 20 g salsa
- 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 400 g carne vaca p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 50 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 200 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 200 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 629 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45min
Vitela à americana
1h 20min
Fusilli com carne guisada
50 min
Esparguete com frango
40 min
Canja
55 min
Empadão de carne
1h 20min
Arroz de tomate
30min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 min
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Frango com cerveja
40 min
Arroz de pato
1h 5min